174 resultaten
Waarom Capterra gratis is
Procore Technologies, Inc. is 's werelds meest gebruikte constructiebeheersoftware, en helpt bedrijven de projectefficiëntie en aansprakelijkheid drastisch te verhogen door projectcommunicatie en -documentatie te stroomlijnen en te mobiliseren en uiteindelijk de winst te vergroten. Procore stelt bouwprofessionals in staat om samen te werken aan projecten vanaf elk met internet verbonden apparaat, waarbij ze toegang hebben tot alle projectdocumenten, contracten, RFI's, indieningen, planningen en tekeningen en meer. Krachtige, maar eenvoudig te gebruiken cloudgebaseerde software voor bouwprojectbeheer voor alle bouwprofessionals, tegen één vast tarief.
Sluit je aan bij meer dan 700.000 gebruikers en beheer je bouw- of renovatiebedrijf met de bekroonde bouwmanagementsoftware van Buildertrend. Online planning, bestellingen wijzigen, documentbeheer, foto's, klantenselecties, garantie, inkooporders, begroting, leadbeheer en meer. Cloudgebaseerd: gebruikers kunnen inloggen vanaf pc's, laptops, iPads en telefoons. Automatische meldingen helpen bouwers hun activiteiten in realtime te beheren, waardoor hun onderaannemers, leveranciers en klanten een betere ervaring ondervinden. Cloudgebaseerde tool voor projectmanagement met functies zoals planning, begroting, bieding, kostenberekening, selecties en nog veel meer.
STACK start- en schattingssoftware is eenvoudig te gebruiken, boordevol functies om je biedingsproces te versnellen en cloudgebaseerd, zodat je overal en in realtime met je team kunt samenwerken. Het allerbeste is dat de toegang tot STACK nu GRATIS is! Altijd, overal, vanaf elk apparaat toegang tot projectplannen. Bied op meer werk, in minder tijd. Elimineer dure schattingsfouten. Maak gebruik van een bibliotheek met vooraf ontworpen en aangepaste materiaaldatabases. Win meer winstgevend werk. Bied op en win meer winstgevend werk in minder tijd met STACK! Cloudgebaseerde, gratis ondersteuning/training. Maak vandaag nog je gratis account aan.
Bouw je meer dan $ 1 miljoen aan projecten per jaar? CoConstruct is de hoogst gewaardeerde aangepaste software voor bouwers en verbouwers. De enige alles-in-één tool met inschatting op basis van eenmalige invoer, waarmee je je gegevens maar één keer hoeft in te voeren en die informatie kunt gebruiken voor de schatting, specificaties, selecties, biedingen, voorstellen, wijzigingsorders en budgetten, inclusief van en naar QuickBooks. Dat is in aanvulling op de planning en prijswinnende communicatie van de software. Meer dan alleen software voor schattingen: software voor bouwbeheer verwerkt planningen, wijzigingsorders, selecties en schattingen en meer.
Ontdek hoe meer dan 500.000 professionals in 75 landen sneller en nauwkeuriger schattingen maken met UDA ConstructionSuite. ConstructionSuite is ontworpen voor algemene aannemers, woningbouwers en onderaannemers, beheert meer dan $ 65 miljard aan projecten en beschikt over echte schattingen met sectorspecifieke tools zoals RSMeans-kostengegevens, AIA-betalingstoepassingen, schattingssjablonen, daadwerkelijke twee-directionele QuickBooks-integratie, beheer van Change Order en integratie met toonaangevende CAD-programma's. Begin vandaag nog. Tools voor schatting, projectmanagement en productiviteit voor bouwprojecten.
De calculatorsoftware HeavyBid, gebruikt door meer dan 50.000 calculators en 48 van de ENR Top 50 aannemers van zware civiele projecten, bereidt snel en nauwkeurig een gedetailleerde kostenraming voor op basis van eerder werk en zet deze raming vervolgens eenvoudig om in een bod. Vergelijk daarnaast offertes van onderaannemers en leveranciers en voer analyses uit van eigen prestaties versus die van onderaannemers. Voor infrastructuuraannemers die op projecten bieden van $ 1000 tot meer dan $ 1 miljard.
JobNimbus is perfect voor dakdekkers, verbouwers, restaurateurs en meer, en bespaart je tijd en geld met tools voor project-, contact- en taakbeheer verpakt in een gebruiksvriendelijke interface. Met JobNimbus kun je moeiteloos je verkoop- en opdrachtpijplijnen volgen. Creëer ramingen en facturen, maak werkfoto's, wijs werkorders toe, creëer en deel documenten, plan taken, bekijk gedeelde agenda's, verzend materiaalbestellingen, volg betalingen en meer. Genereer krachtige live rapporten om alles inzichtelijk te maken. Web, iOS, Android. Krachtige en effectieve tools voor taakbeheer, contactbeheer en projectmanagement verpakt in een eenvoudig te leren en gebruiksvriendelijke interface.
Eenvoudige software voor digitaal planbeheer en kostenraming voor de bouwsector. Meet meters, hoogte en hoeken in seconden door simpelweg te richten en klikken, en gebruik onderdelen en assemblages via slepen en neerzetten om snel materiaal- en arbeidskosten te berekenen. Bied sneller op projecten dan ooit tevoren met deze ramingssoftware. Vind oppervlaktes en wandlengtetotalen en tel items door er simpelweg op te klikken. Software voor digitaal planbeheer en kostenraming voor de bouwsector.
Cloudgebaseerd projectmanagementplatform dat bouwbedrijven helpt bij het bijhouden van kosten, contractbeheer en orderbeheer. Cloudgebaseerd projectmanagementplatform dat bouwbedrijven helpt bij het bijhouden van kosten, contractbeheer en orderbeheer.
The EDGE is ontworpen door ervaren professionals uit de sector en is de meest effectieve oplossing voor kostenramingen en schattingen in de bouw. The EDGE is niet alleen aangepast aan je vakgebied, maar ook aan je bedrijf, zodat je kostenraming uitgaat van de exacte materialen en fabrikanten die je bedrijf gebruikt. The EDGE staat je bij met training voor het bouwen van de databases die je nodig hebt en een uitstekende klantenservice. Blijf de concurrentie voor. Wil je niet liever met The EDGE bieden dan ertegen op te bieden? Het helpt gespecialiseerde schatters van onderaannemers om meer schattingen te genereren, met een grotere nauwkeurigheid.
QuickBooks is complete business management software die kan meegroeien met je bedrijf. Het biedt alle tools die je bedrijf nodig heeft, maar is toch eenvoudig te gebruiken. Je kunt je boekhouding organiseren, inventaris beheren, verkopen bijhouden en zelfs de loonlijst uitvoeren, maar dan voor een fractie van de kosten. Met QuickBooks kun je duizenden dollars per jaar besparen vergeleken met vergelijkbare oplossingen. Vind de oplossing voor je middelgrote bedrijf met QuickBooks. QuickBooks is complete business management software die kan meegroeien met je bedrijf.
RSMeans Data Online biedt betrouwbare bouwkostengegevens en de tools die nodig zijn om snel toegang te krijgen tot kosten op materiaal- of taakniveau. Gebruikers kunnen schattingen van vierkante voet, assemblage en eenheidsposten maken, en deze gemakkelijk delen vanuit de web-based software. Blijf op de hoogte van prijsveranderingen op het moment dat ze zich voordoen door waarschuwingen in te stellen voor veelgebruikte materialen en taken. Projectkosten tot 3 jaar in de toekomst met het toonaangevende voorspellende kostenmodel. RSMeans Data Online biedt cloudgebaseerde toegang tot de toonaangevende bouwkostendatabase van Noord-Amerika.
RedTeam is een robuuste beheeroplossing voor commerciële bouwprojecten. De cloudtoepassing is ontwikkeld door aannemers om alles, van voorbereiding tot het afsluiten van projecten, effectief te beheren, en het legt verbinding tussen teamleden met behulp van elk willekeurig apparaat. Naast sterke veldrapportage biedt RedTeam oplossingen voor alle stappen van het projectmanagementproces, van het genereren van nieuwe contracten tot voorbereiding, aanbesteding, prestatiebeheer en financiële controles. Uitgebreide cloudgebaseerde oplossing voor projectmanagement, documentbeheer en financiën in de bouw.
JobProgress is een alles-in-één "Beheer je bedrijf"-app voor alle aannemers. JobProgress voorziet aannemers van een gebruiksvriendelijke app die ongeëvenaarde resultaten oplevert doordat je je bedrijf altijd en overal kunt controleren, organiseren en beheren. JobProgress is eenvoudig en krachtig, waardoor teamwork en workflow mogelijk zijn vanuit het oogpunt van de verbouwingsaannemer, zodat jij en je team de voortgang intuïtief kunnen volgen, bewaken en meten. Platform voor bedrijfsproductiviteit dat verbouwingsaannemers helpt bij het beheren van workflow, medewerkers, verkoop en veldactiviteiten.
B2W Estimate - Raming en offertes (zware/civiele constructieprojecten) B2W Estimate biedt gecentraliseerde, up-to-date kostengegevens en -structuren met gespecialiseerde functionaliteiten voor het maken van ramingen en offertes op zware civiele constructieproducten. Met de intuïtieve, gebruiksvriendelijke oplossing kunnen aannemers de nauwkeurigheid en snelheid maximaliseren, meer aandacht besteden aan de strategie en meer offertes winnen tegen betere marges. Win meer offertes tegen betere marges door te ramingen te maken met optimale snelheid, nauwkeurigheid en strategisch inzicht.
De betaalbare alles-in-één oplossing voor het beheer van bouwprojecten. 25+ modules. Maak snel en eenvoudig schattingen, planningen (met Gantt en CPM), dagelijkse logboeken, tijdkaarten (met GPS), boekhouding en meer. Onbeperkte projecten en gratis training en ondersteuning. Bespaar duizenden in vergelijking met andere systemen. Integreert met QuickBooks om dubbele invoer te voorkomen. Gebruik het op de telefoon, tablet en computer. Meer dan 25 modules tegen een zeer lage prijs. In 2019 uitgeroepen tot een top-app en een topproduct voor aannemers. De meest betaalbare alles-in-één oplossing voor projectmanagement. 25+ modules. Schatten, plannen, logboeken, tijdkaarten, accounting en meer
Deze toonaangevende software voor schattingen en projectmanagement combineert op unieke en handige wijze in één enkele gebruikersinterface de krachtige functionaliteiten voor analytische schattingen, kritische padplanning, dynamische prognoses, modellering van de projectkasstroom, bronnenlijst, maandelijkse waarderingen en beheer van de verdiende waarde. De geavanceerde functionaliteiten van Candy omvatten beheer van onderaannemers, elektronische 3D- opstarthoeveelheid gekoppeld aan het bestek en naadloze integratie met BuildSmart-inkoop en -rekeningen. Software voor schattingen en projectmanagement, met functionaliteiten voor schatting, planning, prognoses, kasstroom, waarderingen en beheer van de verdiende waarde.
Eenvoudig te gebruiken opstart- en cloudgebaseerde schattingsapp voor onderaannemers. Dit eenvoudig te gebruiken product is betaalbaar en omvat opstarten, schattingen en offertes maken, allemaal in één geïntegreerd pakket. Geen hardware of software om te installeren en er is een gratis 14-daagse evaluatie (geen creditcard vereist). Eenvoudig te gebruiken opstart- en cloudgebaseerde schattingsapp voor onderaannemers.
Powered Now is populaire software voor bedrijven met een buitendienst in het VK. Je kunt formulieren en certificaten produceren, je leverancierskosten noteren, je agenda plannen, je team volgen en met hen chatten, en volledig aanpasbare documenten zoals werkbladen, offertes en facturen verzenden. Van alle gegevens wordt een back-up gemaakt en deze wordt gesynchroniseerd tussen je apparaten (iOS, Android, Mac en PC). Werkt ook offline. Software voor buitendienstbeheer voor vaklieden
De software voor kostenramingen en ontwerpramingen Pro (digitaal opstarten) van McCormick is de perfecte tool voor aannemers. Deze software heeft de mogelijkheid om de prijzen van belangrijke prijsbepalingsdiensten zoals Trade Service en NetPricer bij te werken, of de prijzen bij te werken op basis van je eigen individuele leveranciers. De database bevat ook biedingseenheden op basis van een landelijk gemiddelde, 2 arbeidseenheden voor wijzigingsorders en alle 3 de NECA-niveaus. Van pdf tot voorstel, alles binnen één programma. Sinds 1979 is de software voor elektrische kostenramingen en ontwerpramingen Pro (digitaal opstarten) van McCormick ideaal geschikt voor aannemers van elke omvang.
Het House Flipping Spreadsheet is een alles-in-één oplossing voor het analyseren van flipdeals, het schatten van reparaties, het beheren van projecten en het bijhouden van projectuitgaven. Het House Flipping Spreadsheet is compatibel met zowel Microsoft Excel als Google Sheets. Software voor huisflippen ontworpen voor huisflippers, renoveerders en groothandelaars.
Clear Estimates is een eenvoudig te gebruiken, woningrenovatie-begrotingsprogramma waarmee je snel de kosten van een project kunt bepalen, een onderdelendatabase kunt beheren en aanpassen, een klant- en projectbibliotheek kunt onderhouden, verschillende soorten rapportages en voorstellen kunt produceren, wijzigingsopdrachten kunt verwerken, kunt integreren met Quickbooks en toegang kunt krijgen tot actuele prijzen die specifiek zijn voor jouw regio. Prijsupdateservices aangeboden door RemodelMAX - kies uit 400 regio's in de VS. Online gebaseerde begrotingssoftware voor de renovatie van woningen. Genereer professionele begrotingen terwijl je een database met onderdelen/klanten beheert.
Dankzij de inherente eenvoud verhoogt Active Takeoff meteen je productiviteit bij al je opstart- en calculatietaken. Zelfs als je nog nooit een computer hebt gebruikt! Stop met het urenlang handmatig meten van je papieren plannen en krijg nauwkeurigere resultaten in een fractie van de tijd die het voorheen in beslag nam. Geen incompatibele schalen. Ondersteunt zowel imperiale als metrische systemen. Al duizenden gebruikers gebruiken Active Takeoff, en ze zijn er dol op! Eenvoudige, betaalbare en krachtige opstart- en calculatiesoftware voor de bouwsector.
PASKR is een cloudgebaseerde bouwbeheeroplossing, ontworpen voor elk lid van je bouwteam om op projecten te bieden, ze te bouwen en te volgen. PASKR zorgt voor efficiëntie, zichtbaarheid en verantwoordingsplicht door backoffice- en veldactiviteiten te stroomlijnen. Gebruikers hebben toegang tot alle projectgerelateerde informatie via elk met het internet verbonden mobiel apparaat, tablet, laptop of desktop. Software voor bouwbeheer die je werkstroom standaardiseert, van bieden tot afsluiting.
Alleen voor commerciële onderaannemers en woningverbouwers. Gebruik de krachtige budgetteringstools van Knowify om gedetailleerde uitsplitsingen van materialen/arbeid/onderaannemers te maken voor elke fase van de opdracht en zet je budgetten vervolgens in een mum van tijd om in een offerte. Volledig aanpasbare offertesjablonen. Synchroniseert met QuickBooks Online. Andere functies: Gedetailleerde kostprijsberekening, project- en contractbeheer, wijzigingsopdrachtbeheer, betalingsverwerking, RFI's, planning, urenregistratie, voortgangsfacturering, AIA-facturering en meer. Voor commerciële onderaannemers en woningverbouwers die productiever willen ondernemen. Alles-in-één oplossing met realtime inzichten.
Our intuitive estimating tool provides accurate pricing and proposals with professional results through drawing a picture. Shorten your sales cycle from days to hours, improve your close rate by 60% on average and never miss any critical data in the field again. Field data collection made easy. Draw, markup, collaborate with precision & clarity. All with extreme ease of use.Turn drawings into cu
Trimble Accubid Anywhere is the first of its kind, a fully hosted, hassle-free IT experience. Connect from anywhere at any time, allowing you to focus on what you do best, win work! Accubid Anywhere offers robust estimating features such as true multiuser and multi-branch support, allowing seamless collaboration between departments both simultaneously and without restrictions. Finally, fully integrated pricing technology gives you the tools to ensure up-to-date pricing for all your projects. Trimble Accubid Anywhere is an easy to manage Estimating, Change Management, and Pricing solution hosted in the cloud.
Meer dan welke andere oplossing ook biedt Sage Estimating-software grote en kleine bouwbedrijven de kracht en flexibiliteit om het ramingsproces aanzienlijk te versnellen. Sage Estimating werkt op dezelfde manier als jij en helpt je om biedingen sneller, nauwkeuriger en met meer vertrouwen te maken; en omvat opstart- en kostendatabases. Zodra de opdracht is binnengehaald, worden de details automatisch in de business management software van Sage ingevoerd, waardoor overbodige taken en gegevensinvoerfouten worden geëlimineerd. Het biedt bouwbedrijven de mogelijkheid om het ramingsproces aanzienlijk te versnellen - inclusief opstart- en kostendatabases.
For Building and General Construction Takeoffs. Advanced routines for roof to calculate hips, valleys & beams. For Building and General Construction Takeoffs. Advanced routines for roof to calculate hips, valleys & beams.
ECi MarkSystemsTM is een toonaangevende leverancier van eenvoudige, visuele, sociale en mobiele softwareoplossingen voor woningbouwers, die best practices biedt op basis van aanbevelingen van de Amerikaanse nationale vereniging van woningbouwers (NAHB) en praktijktoepassingen. MarkSystems is een unieke toepassing binnen de woningbouwsector voor ERP-informatiebeheer op basis van één enkele database. Het is een veel gebruikt, sectorspecifiek softwareproduct voor woningbouwers. Bedrijfssoftware op basis van één enkele database die elke woningbouwactiviteit ondersteunt, van de voorverkoop tot garantieservice. Bekijk vandaag nog een demo.
Het Builterra-platform voor bouwcontractbeheer standaardiseert, stroomlijnt en verbindt de volledige werkstroom voor contractbeheer, inclusief het starten van ontwerphoeveelheden, kostenraming, het voorbereiden, analyseren en verwerken van offertes, veldinspectierapportage en certificering voor voortgangsbetalingen. Builterra is ontworpen voor eigenaren van infrastructuurprojecten en de civieltechnische consultants die voor hen werken. Het platform heeft sinds zijn lancering in 2016 meer dan $ 1 miljard aan certificaten voor voortgangsbetalingen verwerkt. Het Builterra-platform voor bouwcontractbeheer verbindt belangrijke workflows om de productiviteit, transparantie en winst te verhogen.
Het produceren van nauwkeurige kostenramingen en het effectief beheren van je projecten is van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf. Met QuoteSoft-software voor kostenramingen kun je op meer opdrachten bieden en de projecten die je verwerft beter beheren. Quotesoft REP, QuoteSoft Pipe en QuoteSoft Duct zijn ontworpen om je te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden en je bedrijf winstgevender te maken. Op maat gemaakte, op kennis gebaseerde, intuïtieve ramingstool voor pdf's en papier die je biedingen optimaliseert en de ramingprestaties verbetert. QuoteSoft is een op maat gemaakte, op kennis gebaseerde, intuïtieve ramingstool voor pdf's en papier voor kanaalwerk, leidingwerk of loodgieterswerk.
Je krijgt realtime 24/7 toegang tot je klantrelaties, kostenramingen, digitale starts, ramingsrapportage en nog veel meer. Met deze enkele cloudgebaseerde bouwstartsoftware kun je met vertrouwen kostenramingen uitvoeren, zodat je minder tijd in Excel doorbrengt en meer tijd besteedt aan initiatieven die winst opleveren. Bespaar tijd en win meer biedingen met ProEst schattingssoftware voor de bouw.
Estimate Rocket streamlines your service contracting business from Lead to Paid. Scheduling appointments for estimates and work, follow up with clients and employees throughout the project, create invoices and automatically follow up until paid and then get referrals. Search on anything from your phone or your office. All project documents in one place for instant reference. Know your lead sources, closing ratios, estimator and field crew performance and more. Get started today! Manage clients & jobs, create estimates & invoices, schedule appointments, accept payments, and more.
iTWO costX - formerly CostX - estimating software allows quick and accurate measurement from scanned, PDF and CAD drawings, as well as generation of automatic BIM quantities from 3D/BIM models. Use live-linked hierarchical workbooks to create an estimating build up with links to user-defined rate libraries. You can also create customised reports. The faster, smarter and more accurate way to takeoff and estimate is here - join the estimating revolution today! World-leading 3D/BIM & 2D takeoff with interlinked workbooks & a customisable report writer- the complete estimating solution.
Modular construction estimating software system for the professional general builders. Modular construction estimating software system for the professional general builders.
TurboBid is an electrical and plumbing estimating software program for all types of work such as new residential construction, commercial, industrial, multi-family, remodeling, service work, flat rate, etc. Labor hours are quickly adjusted to reflect the type of work. TurboBid includes tens of thousands of items and pre-built assemblies, including material prices and labor units. Generates professional bid packages as well as flat rate price books for service work. Mike Holt Approved. TurboBid is an electrical and plumbing estimating software program for new residential, commercial, remodeling, service work, etc.
EXCLUSIVELY FOR Estimating Software for HVAC Commercial Mechanical Sheet Metal, Piping and Plumbing Contractors with Screen Takeoff. Helps you win estimating projects while reducing estimating time by 50% or more. Designed for all aspects of commercial and industrial estimating for projects from 50k to several million with accurate labor and material pricing that is user adjustable. 30 day trial available after free web demo includes training and set-up. Estimating Software for HVAC Commercial Mechanical Sheet Metal, Piping and Plumbing Contractors that helps you win estimating projects.
On-premise & cloud solution that manages operations related to construction like estimating, order processing, scheduling, and more. On-premise & cloud solution that manages operations related to construction like estimating, order processing, scheduling, and more.
Methvin is a project management and estimation application designed for the construction industry. It will make your life considerably easier; estimating projects, publishing tenders and producing comparisons, and helping to find potential business opportunities. Good software supports your workflow, great software improves it. User friendly estimating software product used for estimating large construction projects.
IntelliBid is electrical estimating software designed to help contractors produce estimates faster with the detail and accuracy you need to meet the demands of price breakouts, alternate prices and accountability to project management. This estimating software is available in four editions: IntelliBid, IntelliBid Plus, IntelliBid Pro and Design Build. The electrical estimator's software choice for accurate and consistent estimates, every time.
Web-based estimating software for contractors. Starts your free 30-Day trial today! Web-based estimating software for contractors. Starts your free 30-Day trial today!
Smart Contractor - For small to mid size general and sub contractors; commercial and residential. - Estimates, schedules, proposals and contracts, vendor/sub quote requests, purchase orders, work orders, invoices, AIA draw requests, cost accounting, document management. - Integrated with QuickBooks. - Customer internet access to job information. - Complete integrated construction project management and accounting for one low price. Complete construction project management, accounting and job costing software for one low price.
Estimator360 is Cloud-Based Construction Estimating & Management Software for Builders. Every Subscription Includes: Unlimited Estimates Unlimited Projects Quick Start Project Templates Patent-Pending Estimating Technology Experience the most advanced Estimating Software for Builders. With Estimator360's patent-pending Instant Assemblies, Intelligent Ratios, and Build Options, creating projects and estimates is fast and easy. Your Success is Our Priority. Estimator360 is Cloud-Based Construction Estimating & Management Software for Residential Construction, New Builds, Remodeling, Repair.
Sigma's familiar excel-like user experience makes estimating easier and faster for trades, subs, GCs, and design firms alike. Estimating templates and advanced features like built-in validation, analysis, unbreakable formulas, drag'n'drop, automatic reporting, and integrated cost data as well as integrations to solutions like PlanSwift and Revit will ensure accurate estimates for effective bidding and project management. Sigma comes with free upgrades, maintenance and support Sigma is a leading construction estimating software for commercial and residential contractors.
CostOS is a modern, innovative cost estimating solution that can be used to estimate the cost of a project at various stages (from Concept to the Tender Phase). It can be used by Contractors, Subcontractors, Consultants, Project Owners, or Investors and Designers. CostOS is easy to learn, can do 2D (PDF, CAD) , BIM and GIS takeoffs and can be applied on a wide range of projects from small contracts to megaprojects, in various sectors such as Construction, Oil and Gas, EPC, Mining, etc Powerful Estimating and Takeoff Software, with all the functionality you will ever need to rapidly price your projects.
Measure Square is transforming the way flooring companies do business, with thousands of customers like Daltile and Sherwin Williams. Our software enables organizations of every size to easily measure (with laser meters) and design floor plans. There is also the ability to create professional estimates, even getting signatures on the spot. The bottom line is that Measure Square greatly improves close rates and profitability. Measure Square is transforming the way flooring companies do business, with thousands of customers like Daltile and Sherwin Williams.
Corecon's estimating solution is a robust tool to help you win more bids. Track job opportunities using Leads and document the status using stages (eg. bidding, bid submitted, award). Distribute drawings and specs to vendors using the ITB feature. Quickly build Estimates for Leads and Projects. Estimates can have up to a 4-tier work breakdown structure with markups at each level. Plus, RFP Packages are fully integrated with Estimates and can be used to request and analyze vendor pricing. Corecon's cloud based estimating solution is a robust tool to track job opportunities and to automate the entire estimating process.
TakeOff Plus is a powerful, flexible and easy to use estimating, proposal writing and project management system. You can setup predefined bid sheet templates/checklists for different types of projects. It creates proposals/specifications for the customer to sign. It automatically creates RFQ's, PO's, SC agreements and WO's from the estimate in seconds. It will also estimate, track and print customer change orders. Integrates with Digital Takeoff Software and CAD programs. Plus much more! A fully integrated estimating, proposal writing and project management software application with integration to CAD.
Construction estimating platform with 2D and 3D takeoff, integration with Autodesk's BIM 360, integration with Procore, fully customizable filtering, data shaping and analysis, and unlimited sort capabilities. Estimator reduces the amount of tech needed to get the job done, provide data clarity, quickly updates and filters, and reduces headaches. Modern estimating software for the innovative preconstruction professional. Reduces the number of tools needed to get the job done.
Roof modelling and estimating software that allows you to automate creation of quotation, order forms, material lists, and more. Roof modelling and estimating software that allows you to automate creation of quotation, order forms, material lists, and more.
FastWRAP is an advanced estimating software for commercial & industrial mechanical insulation contractors. FastWRAP estimating software is fully equipped with a complete database and customizable specs for the digital takeoff of mechanical insulation and jacketing for plumbing, piping & HVAC ductwork. FastEST provides online training, customer support, database updates, and program upgrades. Mechanical insulation estimating software that provides all you need to get accurate and fast bids for the mechanical insulation trade.
Ideal for civil, heavy/highway, utility, grading, excavating, paving, and pipeline contractors, this comprehensive yet user-friendly program flows like an estimator thinks. Advanced features include Item Masters for saving entire bid items for easy reuse, importing of DOT job bid items, the Trench Profiler for quick and accurate underground utility material takeoffs, and Material/Subcontractor Comparison sheets for quick and effortless importing and analysis of vendor pricing. Estimating and job costing software designed for civil construction: heavy, highway, utility, infrastructure, paving, and grading
Create accurate and professional quotes quickly. Turn estimates into professional quotes incorporating your branding with just the click of a button. Impress your customers with detailed specifications, images and clear breakdowns of any PC/PS items Buildxact is a simple, online estimating and project management tool for builders & that allows you to estimate quickly & easily.
Projul is the new EASY to use cloud based construction software for CONSTRUCTION COMPANIES and CONTRACTORS. Designed from the ground up for SIMPLICITY and POWER. If you're looking for the latest and greatest construction management system technology with ALL THE FEATURES, then Projul is for you. Estimating, Change Orders, Scheduling, Time Tracking, Photos, Sales Pipeline, Lead Management, and much more. Projul has NO NONSENSE PRICING and makes running your business easy Projul is an ALL-IN-ONE cloud based construction management software designed to make running your business easy.
Nexvia is a cloud-based project management system designed by industry leaders in construction, interiors, and manufacturing. The software includes tools for estimating and tendering, project management, customer relationship management, financial forecasting and more. Nexvia ensures that every piece of critical information is tracked, stored and easily accessible to you and your team. Control multiple projects and collaborate with visibility across all projects. Cloud-based project management technology that allows you to link all parts of your business together in one centralised location.
Civalgo Operational Project Management Platform helps contractors improve field productivity. Our novel bottom-up approach to construction management feeds a centralized, beautifully designed dashboard, which enables administrators to manage scheduling/dispatching of employees. It allows supervisors to maintain and share across business units daily foreman logs and notes as well as track cost, project progress in real-time, execution times, quantities and labor resources allocated. Civalgo links work scheduling to real-time performance tracking and collects speeds of execution inside customizable WBS/CBS.
On Center Software's Quick Bid (QB) solution enables estimators to be more thorough and productive by automating manually performed processes. Bids can be adjusted easily and quickly, allowing last-minute addendum changes to be recalculated. With QB, quickly generate new estimates to increase the chances to win more bids and add on to profits. On Center Software's Quick Bid enables contractors to easily, accurately, & consistently increase project win rates and profits.
Cubit is the only solution in the market allowing you to takeoff quantities from plans directly into your estimate. Its natural, organic and all done on the same screen. By investing in Cubit, you and your business will begin to reap the benefits straight away: Estimate up to twelve times faster than traditional methods Fast and accurate quantity takeoff Simplified processes and procedures, creating operating efficiencies Strong return on investment Guaranteed after-sales service Cubit is the only solution in the market allowing you to takeoff quantities from plans directly into your estimate.
Your complete front-end business solution including estimating, quoting, marketing, progress claims (valuations), variations, project reporting and job costing. Designed to suit varying requirements, specifications and operating environments across a wide spectrum of industries in both the public and private sectors. Delivering for Asphalt, Civil Contractors, Landscaping, Local Government, Rail, Road Authorities, Telecommunications and many more clients across the globe. Business solution including estimating, quoting, marketing, progress claims (valuations), variations, project reporting, job costing.
An app for the iPhone, iPad, and Mac that helps contractors quickly create on-site estimates. An app for the iPhone, iPad, and Mac that helps contractors quickly create on-site estimates.
CrewBuilder is easy to use with Field Friendly A.I., Thinking Schedules (dynamic project management) that improves usability, insight and value, with Real Time 360 Dashboards, and Capacity Planning. CrewBuilder automates accountability and profitability by strategically implementing and automating technology as an advantage. We uniquely bridge the gap between project management and resource management. CrewBuilder by TrenLot optimizes productivity with Field Friendly AI, Thinking Schedules, Real Time 360 Dashboards & Capacity Planning
KEY2ACT provides field service and construction management solutions. We empower specialty trades businesses to deliver proactive service, increase profitability, optimize operational efficiencies and drive higher customer retention. We believe organizations that embrace the power of technology and use it to their advantage in their day-to-day operations will outpace their competition. Our field service solutions include work order and contract management, quoting and a mobile application for fi KEY2ACT provides field service and construction management solutions.
TPL Estimate is a powerful, yet easy to use, high performance estimation software that will save you time, minimize your risks and increase profits. The software allows construction firms of any size to estimate with greater accuracy and control in less time. It provides the ability to review estimates quickly and efficiently. It offers companies the ability to close and win more bids with greater profitability. Construction estimation solution that helps businesses calculate quantities, estimate costs, customize budgets and manage cash flow.
Confidently create detailed construction estimates including assemblies, crews and production rates.Standardize estimating processes using templates, rate libraries, norms and third-party cost databases.Easily create project-specific views of the estimate with unlimited WBS structures and user-defined roll-ups.Link estimates with schedules in leading scheduling or enterprise resource planning solutions for bidirectional cost-schedule integration.Dynamically integrated with takeoff and accounting Streamlines your ability to develop accurate, standardized estimates by integrating with takeoff, scheduling and accounting systems.
This full featured web-based software integrates estimating, purchasing, billing, project management and more. This full featured web-based software integrates estimating, purchasing, billing, project management and more.
JetStream is web-based construction project management software made with small businesses in mind. JetStream is web-based construction project management software made with small businesses in mind.
Bid More! Win More! Earn More! Square Takeoff is the industry-leading Online Takeoff and Estimating Solution. Square Takeoff is designed to allow you to complete a residential or commercial takeoff and estimate for any profession, on any desktop or mobile device. Just upload your digital blueprints and in no time you will be completing your estimate. Log in from anywhere to view the job, share the job, or make changes while in the field. Find out how Square Takeoff can save you time and money. Bid More, Win More, Earn More with the Industry Leading Online Takeoff and Estimating Solution.
Canibuild simplifies the construction sales of almost 6-8 weeks Current process: 1. Salesperson sketching on a grid paper (swimming pools, granny flats, House etc.) 2. Wait for a site survey to get site slope/levels/contours 3. Send the above 2 to a draftsperson to do the sketch 4. Refer to basic rule book, or dependent on salesperson knowledge to check if it can be built or not 5. Refer to an excel sheet for basic pricing Canibuild: all the above in less than 60 seconds. A one stop shop for sale of any residential construction type anywhere in the world. e.g. Houses, Swimming pools, granny flats etc.
Integrated, modularized, Estimating, Job Cost and WIP with Change Orders for complete Job Management, Contracting business Accounting, Purchasing for complete Material Management, Inventory Control, AIA Job Manager, Payroll (specializing in Union Payroll and Certified Payroll), Tool and Equipment Tracking, Scheduling & Dispatch with wireless Work Orders and Mobile computing software solutions. Integrated, modularized construction software that helps contractors manage estimating, job costs, change orders, inventory & more.
Houzz Pro is all-in-one business management software for home remodeling and design professionals that spans the full customer lifecycle, including marketing, CRM, estimation & proposals, online invoicing and payments, project management and client communication and collaboration. Houzz Pro is the all-in-one marketing and business management solution built exclusively for home remodeling and design professionals.
A reinvention of how construction is bought, sold and managed. An e-commerce buying experience that allows the consumer to select their finishes, upgrade, downgrade, and build their own renovation or new-build with real-time price changes -- with no additional effort from the contractor. Unique software that allows built-in financing and transparent ultra-low fee payments that automate workflow, facilitate trust and reduce cost and risk for general contractors, subcontractors and the consumer. Amazon-like buying experience for construction.
Eos Advisor is a web-based budget estimating solution built for the pre-construction and design-build markets. It supports the development of conceptual or feasibility estimates by using historical data from estimates and actual costs. Compares in-process preconstruction estimates with historical estimates and completed actual-cost projects to determine risks.
The fastest, most accurate estimating software for UK building firms. Save time and produce professional business-winning quotes. Seriously simple. 100% accurate estimates in minutes. Win up to 230% more jobs! Linked to live prices from UK builders merchants. Combine with PlansXpress for 2D take-offs. Construction estimating software for builders & contractors. Price jobs in minutes. Professional quotes. Live material prices.
Assemble Systems | An Autodesk company provides a SaaS solution that enables construction professionals to condition, query and connect BIM data to key workflows including design reviews, takeoffs, estimating, change management, value engineering and schedule management. By extracting an entire model inventory in minutes, we provide project teams with quick access to comprehensive model inventories that offer greater efficiencies to their work. Assemble connects BIM data to key workflows including design reviews, takeoffs, estimating, change management, value engineering & more
The Bluebook PRO Estimator enables contracting companies of all sizes to create accurate and professional looking estimates. Whether you have 1 or 100 employees, quickly search from thousands of line items leveraging our 50+ years of labor, material and equipment costs all priced to the ZIP code. Easily create professional branded estimates, work orders and invoices at an affordable price. Easily create professional estimates by leveraging our 50+ years of labor, material and equipment costs all priced to the ZIP code.
FCS provides software for the roofing industry, giving residential and commercial contractors the tools they need for sales, service and operations. All-in-one software solution for the roofing industry.
A all in one tool for the Mechanical Service Industry, Customer Management, Mobile Surveying, Estimating, Proposal Generation and Sales Reporting. Reduce administrative time across sales processes. Complete building surveys on tablets & phones, instantly uploading equipment info and photos. Surveys flow seamlessly into custom agreement and project ESTIMATING TOOL for accurate data each and every time, leading to custom proposals. Survey in the Morning, Send Proposals in the Afternoon! Sales tool designed for the mechanical service industry with mobile SURVEYING, ESTIMATING, PROPOSAL GENERATION and SALES REPORTING.
CostMiner is a simple-to-use yet powerful construction estimating software that runs in the Cloud and can be accessed form anywhere as long as there is an Internet connection. With its on-screen takeoff, customisable job and report templates, simple and composite user-defined rates and clever estimating engine, it takes a few clicks on a PDF or CAD drawing to complete in a short time an estimate for a typical construction project and generate a proposal for the client. A cloud-based construction estimating software with onscreen takeoff, built-in reporting and progress claims for Windows and Mac users.
Our e4Clicks Project Estimator is an industry-leading software solution that is "by estimators for estimators." It offers integrated cost estimating, project management, contract management, document management and visual estimating in a single program. This Construction Cost Estimating Software is powered by RSMeans data from Gordian. The e4clicks Project Estimator offers an integrated solution for cost estimating, project management and contract management.
The JobFLEX invoice and estimating app empowers you to create professional, customized invoices and quotes quickly in the field, all without a wifi connection. JobFLEX empowers contractors and small business to simplify their paperwork and get paid faster! Create estimates and invoices in minutes with reusable item and material lists and include notes, terms and conditions and more. Follow up on your open quotes and invoices while in the office or in the field and make more money! The JobFLEX invoice and estimating app allows you to create invoices and estimates in the field or from anywhere in minutes!
Simsol Software provides software solutions to create construction estimates and claims documentation for the property insurance and construction industry. It was one of the original pioneers of computer estimating for property adjusters and was the first software vendor to automate all of the most frequently used functions of the professional property adjuster into a single software application. Simsol Software provides software solutions to create construction estimates and claims documentation for the property insurance and co
At CoreLogic we want building cost estimating to be easy. Our Cordell Costings Solutions provide construction costing data, allowing you to pick install, materials, plant hire, subcontract, remove and replace and total building costs for Australia and New Zealand. Cordell Estimator Platinum is a cloud-based estimating platform that covers residential, commercial and insurance data.
STR Vision CPM (bouwprojectmanagement) is krachtige en flexibele software die is ontworpen en ontwikkeld door AEC-specialisten. STR Vision CPM biedt professionals en bedrijven de mogelijkheid om biedingen, planning en uitvoering te beheren met specifieke functionaliteiten zoals kostenraming, hoeveelheid bij opstarten, projectplanning en kostenbeheersing; Ontdek hoe je efficiënt prijslijsten, materialen, vrachtwagens, apparatuur en mensen kunt beheren op locatie met de geavanceerde BIM-functies voor 4D en 5D (planning en controle). STR Vision CPM (bouwprojectmanagement) schatting | schema en planning | project- en kostenbeheersing | BIM 4D en 5D | IFC
Web-based software that helps contractors manage their business. Provides document customization and free contractor website. Web-based software that helps contractors manage their business. Provides document customization and free contractor website.
First collaborative SaaS software for cost estimating and data mining. Improve design-to-cost and time-to-market performance, create operating synergy between the various jobs and functions, streamline and professionalize the costing and quotation activities. easyKost makes it possible to determine the cost of new products or services in a matter of seconds by exploiting the richness of your data without any expert knowledge of industrial technologies and processes. EasyKost is a software and data publishing company that specializes in cost estimating and product design data exploration and analysis
CompuTool Corporation is the pre-eminent technology leader in the development of business management systems for the home remodeling industry. With over 15 years of experience working exclusively with remodelers that want to improve operating efficiencies and increase profitability. CompuTool has been chosen as the exclusive business management system for several world class Groups, Dealer Networks, and franchises. Remodeling software that automates Sales, Estimating, Production and Scheduling.
2009 Craftsman Site License lets you download all 11 of Craftsman's construction estimating databases on to two computers. Back up disk is only $10 extra. Databases for new construction, remodeling, concrete & masonry, earthwork & heavy equipment, electrical, framing & finish carpentry, home improvement, painting, plumbing & HVAC, renovation and insurance repair, repair and remodeling, and heavy construction. Includes complete estimating program that exports to Excel or QuickBooks Pro. Comes with a complete estimating program that installs to most Windows-based computers. Download 11 of our databases for only $64.99.
RanFab is a browser-based software solution aimed at the fabrication, general engineering and profile cutting industries. RanFab is a complete ERP solution handling all aspects of a fabrication job shop from quote inquiries to delivery and everything in between. A large number of calculators and industry-specific integrations are on offer including major accounting systems, nesting software and other services such as Office, Zoho, DropBox etc. RanFab is a browser-based software solution aimed at the fabrication, general engineering and profile cutting industries
Estimating software for building industry professionals with estimating, ordering and accounting databuild will help you work smarter. Estimating software for building industry professionals with estimating, ordering and accounting databuild will help you work smarter.
Construction software for calculation, planning, expenditure control, and accounting of derivative works. Construction software for calculation, planning, expenditure control, and accounting of derivative works.
Excel-based building estimating software program that enables you to design estimates, quotes, and material lists. Excel-based building estimating software program that enables you to design estimates, quotes, and material lists.
Goldenseal is integrated accounting software, estimating software and project management software for Macintosh and Windows computers. Goldenseal is used by remodelers, construction contractors, architects, property owners, retailers, service businesses, professionals, small manufacturers and anyone who needs to control expenses, give estimates, keep inventory, manage projects or properties, or keep track of customers. Integrated software for construction estimating, job costs, project management and contract writing.
Online, integrated application for estimating, bidding, scheduling, budget tracking, etc. Online, integrated application for estimating, bidding, scheduling, budget tracking, etc.
PriMus is the BIM oriented solution for construction estimating, planning and cost control. The tool capable of providing adequate answers to the growing needs of the construction world, specifically for: Project designers, Site managers, Construction companies. The solution that simplifies collaboration, coordination and data exchange to fully participate in the BIM process with the security of a software fully certified by buildingSMART. The ideal software for designers and companies who want to optimize their construction cost management activities.
Land development and home building financial analysis software that allows you to plan building homes based on regulations, establish a budget, and create a building plan enforced with performance evaluations. Plan building homes based on regulations,establish a budget, and create a building plan enforced with performance evaluations.
Functionality includes taking electronic measurements from drawings/3D models, surfacing & blacktopping, and MAC reporting. Functionality includes taking electronic measurements from drawings/3D models, surfacing & blacktopping, and MAC reporting.
Construction estimation tool that helps contractors and estimators with a starter library, import/export data, templates and more. Construction estimation tool that helps contractors and estimators with a starter library, import/export data, templates and more.
Drywall estimation software and wall and ceiling estimating software integrated with drywall digital take off, construction management software, project management, job costing, construction accounting, and mobile apps. The estimating software and construction management software also comes with a complete wall and ceiling database. Drywall estimation software and wall and ceiling estimating software database that can be unified with construction accounting.
A building estimating program with integrated procedures & formulas, featuring calculation, prices, quotes, orders and back costing. A building estimating program with integrated procedures & formulas, featuring calculation, prices, quotes, orders and back costing.

Kopersgids voor Bouwcalculatie software

Wat is bouwcalculatie software?

Bouwcalculatie software (ook bekend als aanbesteding software voor de bouw of software voor kostenraming) helpt aannemers, onderaannemers en bouwers bij het genereren van ramingen voor arbeid, materiaal en apparatuur voor bouwprojecten. De software bevat een uitgebreide database van elektrische, mechanische en andere bouwgerelateerde materialen die aannemers als referentie kunnen gebruiken bij de raming van de budgetten voor hun projecten. Ook helpt het aannemers bij het uitbrengen van concurrerende offertes.

De voordelen van bouwcalculatie software

In een concurrerende markt is het cruciaal voor aannemers om de vereisten van hun klant te analyseren en snel ramingen te ontwikkelen voor arbeids-, apparatuur- en materiaalkosten. Hoewel een te hoog geschatte offerte het verlies van een potentiële klant kan betekenen, kan een te lage raming ertoe leiden dat iemand zich verbindt aan een duur project en dit moet voltooien met een verminderde materiaalkwaliteit of met aanzienlijke vertragingen. In beide gevallen kan een bedrijf hierdoor het vertrouwen van de markt verliezen.

Betrouwbare bouwcalculatie software kan aannemers behoeden voor dergelijke kritieke situaties. Het helpt aannemers bij het volgende:

 • Verbeteren van efficiëntie: bouwcalculatie software verzamelt en verwerkt gegevens uit verschillende kostendatabases en eerdere projecten om ramingen te genereren en deze snel om te zetten in voorstellen. Dit helpt aannemers om offertes voor meerdere projecten in te dienen en meer offertes te winnen.
 • Verhogen van nauwkeurigheid: bouwcalculatie software houdt alle essentiële gegevens bij zoals arbeids- en materiaalkosten, kosten van onderaannemers, apparatuurkosten, inventaris, transportkosten, enz. Hierdoor kunnen gebruikers het giswerk uit hun berekeningen elimineren en ramingen genereren die nauw aansluiten bij de werkelijke kosten van het project.
 • Produceren van consistente voorstellen: met deze software kunnen bedrijven ramingen maken op basis van geteste en goedgekeurde procedures, formules en workflows, waardoor ze elke keer dat ze een nieuw project beginnen een soortgelijk voorstel kunnen produceren. Dit brengt consistentie in hun bedrijfsactiviteiten en helpt bij het stroomlijnen van de workflow voor hun ramingen.

Algemene functies van bouwcalculatie software

 • Kostendatabase: het opbouwen en onderhouden van individuele datasets voor arbeids-, apparatuur- en materiaalkosten en deze als referentie gebruiken bij het maken van projectramingen.
 • Kostprijsberekening: het berekenen van de geschatte kosten voor het voltooien van een opdracht door gebruik te maken van referenties uit het verleden en ramingen voor arbeids-, materiaal- en apparatuurkosten.
 • Voorstelgenerator: het gebruiken van kostenramingen om professioneel ogende biedingen te genereren.
 • Auditspoor: het bijhouden en registreren van elke wijziging die in de database is aangebracht.
 • Historische database: het opslaan van de volledige gegevens van eerdere projecten.
 • Analyse: het toewijzen van "wat als"-voorwaarden voor budgetten en planning om meerdere reeksen van ramingen te genereren voor verschillende scenario's.

Overwegingen bij de aankoop van bouwcalculatie software

 • Integratie met andere software voor de bouwsector: aannemers hebben software nodig die gegevens naadloos overbrengt tussen verschillende toepassingen. Zo kan planning software voor personeel de gegevens over beschikbaarheid van middelen delen met bouwcalculatie software om de planning op te zetten. Bij gebruik van meerdere toepassingen voor het beheren van de bouw-workflow dienen gebruikers zich ervan te verzekeren dat de bouwcalculatie software een integratie met de bestaande toepassingen ondersteunt, zodat er geen noodzaak is voor herhaalde gegevensinvoer.
 • Gebruiksvriendelijkheid: omdat de bouwcalculatie software zal worden gebruikt door aannemers, taxateurs, ontwerpers, klanten en andere belanghebbenden met een uiteenlopend scala aan technische vaardigheden, is het belangrijk om software te kiezen die logisch, eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen is. Bedrijven moeten ook zoeken naar producten met de juiste trainingsprogramma's die gebruikers helpen bij het leren van opdrachten, het interpreteren van tekeningen en het genereren van ramingen en opstarten.
 • 3D-printen zal de bouwsector radicaal veranderen: hoewel de invoering ervan traag verliep, is de bouwsector nu begonnen met het gebruik van 3D-printen in meerdere operationele activiteiten. 3D-printen wordt nu op verschillende schaalniveaus in de bouwsector gebruikt, van het bouwen van een compleet huis met behulp van gigantische 3D-printmachines tot het printen van kleine prototypes voor architecten en ontwerpers. Met deze bouwmodellen kunnen bouwbedrijven nog voor het begin van het bouwproject fouten in het project opsporen.
 • Mobiele apparaten zijn het nieuwe universele gereedschap in de bouwsector: net als elke andere sector die is gebaseerd op veldwerk, heeft de bouwsector het belang van smartphones en tablets ingezien. Volgens onafhankelijk onderzoek van JB Knowledge ziet ongeveer 83% van de respondenten in de bouwsector mobiele capaciteiten als belangrijk of zeer belangrijk voor hun bedrijf. Mobiele apparaten verbinden niet alleen de back-office en veldmedewerkers met elkaar, maar helpen ook bij het in realtime verzamelen, beheren en rapporteren van veldgegevens.