115 resultaten
Waarom Capterra gratis is
OOTI is ontworpen en gecreëerd om te voldoen aan de behoeften van je architectenbureau en is de slimste projectmanagementsoftware die er momenteel beschikbaar is. Of je nu freelancer bent, een startup, een klein bedrijf of een grote onderneming hebt, OOTI helpt om je projecten, tijd, middelen en financiën bij te houden. Je kunt allerlei zinvolle analyses en inzichten extraheren om betere beslissingen te nemen voor je bedrijf. Meer informatie over OOTI Software voor ondernemingsbeheer, ontworpen voor architecten, die helpt bij het beheer van projecten, middelen en financiën. Meer informatie over OOTI
Bluebeam Studio biedt een pdf-oplossing voor gebruikers die pdf-bestanden willen maken, bewerken en markeren en in realtime of op elk moment met projectpartners willen samenwerken. Bluebeam Revu introduceert veelgevraagde nieuwe functies en verbeteringen voor het automatiseren en versnellen van kritieke werkprocessen.
SketchUp is nuttig vanaf de vroegste fasen van het ontwerp tot het einde van de bouw. Programmering, diagrammen, ontwerpontwikkeling, detaillering, documentatie, RFI's – SketchUp Pro komt altijd van pas, waar je ook tekeningen nodig hebt. Vind een 3D-model voor alles wat je nodig hebt voor je designwerk, zet modellen die je hebt gemaakt om in documenten en personaliseer je eigen add-on tools om af te rekenen met de 3D-modelleringsproblemen die kunnen optreden in andere programma's. Tekentoepassing in 2D en 3D voor het visualiseren, communiceren en plannen van toekomstige bouwprojecten.
Architectenbureaus hebben meer nodig dan alleen een urenstaat. Je hebt een systeem nodig dat budgettering, projectplanning/-uitvoering, teamcommunicatie, taakbeheer, resource management, facturering en projectfinanciën verenigt. BigTime biedt de tools die je nodig hebt om factureerbaar werk tijdig en binnen het budget op te leveren, waardoor hun klanten profiteren van een gemiddelde toename van de brutomarges van 25% en een substantiële toename van de omzet en verwijzingsinkomsten. "We hoefden geen compromissen te sluiten of de manier waarop we werken te veranderen". BigTime is de software waarmee grote adviesbureaus kunnen budgetteren en hun belangrijkste bedrijfsmiddel kunnen bijhouden en factureren: tijd.
BQE Core transforms the way you run your architecture firm. Provide principals, project managers, and entire staff with the information they need. Monitor KPIs like project performance, time and expense, and profitability. Watch status of tasks by phase, track progress, and compare budgeted hours and costs vs. actual. Efficiently allocate resources with interactive Gantt charts and accurately forecast every time. Sign up for a free 15-day trial. Integrated project accounting, time & expense, and billing software for architecture firms.
Streamtime biedt projectmanagementsoftware voor architecten en creatieve bedrijven. Deze aanbieder gelooft in programma's die medewerkers behandelen als mensen, niet als robots. Met Streamtime kun je taken en projecten creëren, tijd plannen en bijhouden en je team inplannen. Profiteer van offertes en facturering met één klik, rechtstreeks vanuit je taakplan, en sluit je financiën aan met de Quickbooks- en Xero-integraties. Bespaar nog meer tijd met de nieuwe Streamtime iOS-app. Voeg taken toe, controleer je planning en voltooi taken. Meer en meer architectuurbedrijven stappen over op de nieuwe Streamtime.
GRAPHISOFT heeft in 1984 de BIM-revolutie ontketend met ARCHICAD, de eerste BIM-software in de sector voor architecten. GRAPHISOFT blijft de sector leiden met innovatieve oplossingen zoals de revolutionaire BIMcloud, 's werelds eerste realtime BIM-samenwerkingsomgeving; EcoDesigner STAR, 's werelds eerste volledig BIM-geïntegreerde GROENE ontwerpoplossing; en BIMx, 's werelds toonaangevende mobiele app voor BIM-visualisatie. GRAPHISOFT ontwikkelt softwareproducten voor building information modeling (BIM) voor architecten, interieurontwerpers en planners.
Autodesk Revit-software voor BIM ondersteunt multidisciplinaire teams effectiever dan ooit gedurende de gehele projectlevenscyclus. Een vernieuwde interface geeft jou controle over panden op je scherm met nieuwe weergaven via tabbladen die je kunt koppelen, als tegels weergeven en bekijken op een tweede monitor. Modelleer meer van je ontwerp in een 3D-weergave, voor een nog meer meeslepende ontwerpervaring. Revit BIM-software bevat functies voor architectonisch ontwerp, MEP en bouwtechniek, en constructie.
ActCAD is professionele 2D Drafting en 3D Modelling CAD-software met uitgebreide eigenschappen en functies. ActCAD maakt gebruik van de nieuwste technologieën van IntelliCAD, ACIS en Tiegha om betrouwbare en snelle prestaties te leveren. Voorzien van verschillende add-on tools zoals een PDF naar DXF converter, een Afbeelding naar DXF converter en meer dan 5000 standard blokkenbibliotheken. Omdat de interface en commando's zeer vertrouwd zijn kan ActCAD zonder enige moeite worden gebruikt. Zelflicentieoverdracht en wereldwijde geldigheid van licenties. ActCAD biedt echte CAD-software voor DWG en DXF met volledige 2D- en 3D-functies om elk complex project gemakkelijk aan te pakken. Scherpe prijs, gratis ondersteuning.
Maak binnen enkele minuten bouwkundige tekeningen en ontwerpen in 2D met behulp van de ingebouwde sjablonen, tools en symbolen van SmartDraw. Biedt standaard 2D-plannen evenals de mogelijkheid om vanaf nul te beginnen. Tekenen en afdrukken op elke schaal, inclusief metrisch. Eenvoudige tools voor delen en samenwerken. Importeer DXF-bestanden en Visio-bestanden en stencils. Ontwerp moeiteloos plattegronden, huisindelingen, tekeningen voor werkplaatsen en kavels, commerciële ruimten en kantoren of winkels, opstandschetsen en nog veel meer. Eenvoudige 2D-software met honderden ingebouwde bouwkundige sjablonen, hulpmiddelen en symbolen. Tekenen en afdrukken op elke schaal. Importeren van DXF en Visio.
Clearview InFocus is een krachtige projectgebaseerde ERP-oplossing die gebouwd is voor architecten en ingenieurs om hun bedrijf met meer gemak rendabeler te laten draaien. Beheer de gehele projectlevenscyclus van je bedrijf, van verkoopkans tot voltooiing van het project met realtime boekhouding, facturering en tijd en uitgaven. Deze functies, gecombineerd met de analytische dashboards van InFocus, API-managementlaag en database-analyse, geïntegreerd in realtime, onderscheiden het van alle andere ERP-oplossingen op de markt. Clearview InFocus is een projectgebaseerde ERP-oplossing die is ontworpen voor architecten en ingenieurs om hun bedrijven rendabeler te laten draaien.
Our intuitive architecture and home building tool provides accurate pricing and proposals with professional results through drawing a picture. - Never miss any critical data in the field - Eliminate time spent redrafting with a 50% faster turnaround - Share accurate and easy-to-read drawings with your team Our architecture and home building tool provides accurate pricing and proposals with professional results through drawing a picture.
progeCAD Professional - 2D/3D "AutoCAD-achtig" CAD-systeem waarmee je betaalbaar kunt ontwerpen. progeCAD gebruikt AutoCAD DWG-bestanden. Er is dus geen conversie nodig en de interface gebruikt dezelfde menu's en opdrachten – geen leercurve voor AutoCAD-gebruikers. Slechts 1/10e van de prijs, een gemakkelijke vervanging voor AutoCAD of AutoCAD LT. Add-ons voor landontwikkeling, architectuur, HVAC/riolering, structureel, enz. Een AutoCAD-kloon die werkt met AutoCAD DWG-bestanden. Geen leercurve voor AutoCAD-gebruikers.
Chief Architect Software is een ontwikkelaar en uitgever van software voor 3D architectonisch binnenhuisontwerp voor bouwers, ontwerpers, architecten en liefhebbers van DIY-woningontwerp. Voor professionals wordt de productlijn Chief Architect Software uitgebracht; een gewaardeerd product voor woningontwerp. En voor de DIY-woningontwerpmarkt voor consumenten wordt de goed verkopende en gewaardeerde productlijn Home Designer uitgebracht. De marktleider voor residentiële architectonische woningontwerpsoftware. Dit programma is eenvoudig te gebruiken voor de bouwprofessional.
All-in-one BIM, 2D drafting, and 3D CAD software for Mac and Windows. With more efficient drafting, easier modeling, faster rendering, and better documentation. With our cross-platform software, designers can build data-rich, visual models without sacrificing the design process, while collaborating efficiently throughout the project life-cycle. All-in-one BIM, 2D drafting, and 3D CAD software for Mac and Windows. With more efficient drafting, easier modeling, faster rendering,
nanoCad Plus is een slimme tool die in staat is om professionele ontwerpen en concepten te produceren in geldige formaten en van hoge kwaliteit. Het heeft een brede prijsklasse en is betaalbaar voor zowel beginners als professionals. De functionaliteit maakt het mogelijk om eenvoudige tot complexe ontwerpen en concepten te creëren voor het modelleren, projecteren en bouwen. Los grotere problemen op en bespaar zowel tijd als geld. nanoCAD slimme ontwerpen en concepten
Verbeter je expertise in visuele communicatie met de precisie van superieure 2D-teken- en 3D-ontwerptools die beschikbaar zijn in CorelCAD 2019. Het is de slimme, betaalbare oplossing voor het tekenen van gedetailleerde elementen in technisch ontwerp. Met systeemeigen ondersteuning voor .DWG-bestanden en optimalisatie voor Windows en macOS kan deze computerondersteunde ontwerpsoftware de productiviteit en prestaties verbeteren. Werkt op Windows- en macOS-platforms. Slechts $ 699. Hiermee kunnen organisaties van elke omvang snel en betaalbaar krachtige technische afbeeldingen maken.
Monograph is a time tracking and project management software for small architecture firms (less than 50 employees). Most applications built for the AEC industry lack the design and professionalism that a modern firm needs. We're passionate about architecture and believe that the tools architects use should be as beautiful and functional as the buildings that they create! Monograph is developed by 3 trained architects based in San Francisco. Time tracking and project management software for architects and engineers, built by architects.
Space Designer 3D is an online application which lets users draw their floor plans in 2D, and walk through interior spaces in 3D. Create different rooms for the house, add windows, doors and others. Modify the floor and walls, use the editor's catalog to add furniture, appliances, carpets... Modify colors and dimensions and different elements, add plants, and arrange the outside of the houses: green spaces, terraces, swimming pool... Online application to draw floor plans in 2D and visualize them in 3D.
ConceptDraw DIAGRAM (former name - ConceptDraw PRO) offers a professional set of drawing tools, templates, and object libraries. Furthermore, it delivers presentations that include dynamic displays of linked data, thanks to integrated Live Object technology; it also has import and export roundtrip of the MS Visio file format. The most popular file formats are supported as well: PNG, JPG, BMP, GIF, TIFF; EPS (export Windows version only); Adobe PDF; HTML (export); SVG, and PowerPoint. Prepares and delivers presentations that include dynamic displays of linked data, thanks to integrated Live Object technology.
Architects use SKYSITE for an integrated solution to manage project organization, responsibility of stakeholders, project cost and mark/annotate documents. SKYSITE lets you coordinate and synchronize project documents between the office, owners and the field. Collaborate between users and gain access to the same account via various devices. SKYSITE ensures fast and timely delivery of documents to the intended recipients across multiple accounts and devices. SKYSITE makes document distribution, project collaboration, markups, updates, and collaboration fast and simple.
Ryvit powers the Newforma + Procore integration. This integration connects Procore's Submittal and RFI tools with Newforma's design-team-focused review process. Construction and design teams can work where they are most efficient without requiring anyone to double-enter data. "No matter how the contractor is managing construction contract administration, it is vitally important for us to have our own records. Newforma's connector is the perfect solution to this problem." Dev Malik, COO at BNIM. The Newforma Workflow Connector is now available to Newforma customers. To learn more, please visit www.newforma.com.
Our AE solution is created specifically for Architects and Engineers. It includes, Job Tracking, Project Management, Time Slips, Invoicing, Correspondence, Notes Diary, and other practice management modules. Our FC solution is designed for facility managers who need to track CIP projects and related them to Facilities and/or Campuses. This tools also tracks your funding sources. Solution for job tracking, project management, practice management for architect and engineering firms and facilities managers.
Newformas clients report saving countless hours, avoiding mistakes and litigation, as well as meeting their customers demands for faster responses and task completion. Newformas software facilitates collaboration when architecture and engineering firms team up. Newforma users file emails to a project as easily as dragging items to an email folder, respond to RFIs, approve submittals and assign action items using a single application, and quickly search and find critical items Newforma helps over 1,350 AEC firms manage their project information and complete 2.4 million projects globally.
Een nieuwe manier om projecten en teams te beheren. Eenvoudig en visueel, waarbij iedereen in het team een plek heeft. Er is geen installatie of training nodig, daarom is het perfect voor het hele bedrijf en voor projecten van elke omvang. Mosaic combineert al je essentiële projectmanagementfuncties, aangedreven door een automatiseringsmotor. Transformeer de manier waarop je het werk en het team beheert. Eindelijk kun je plannen, volgen en beheren – allemaal op één plaats. Je essentiële projectmanagementfuncties aangedreven door automatisering. Zo intuïtief dat teams er direct mee aan de slag kunnen.
Web-based solution that enables the creation and management of detailed and highly constructable 3D structural models. Web-based solution that enables the creation and management of detailed and highly constructable 3D structural models.
RForm Contract Administration Software used to digitally organize your Contract Admin. It is easy to learn and use, inexpensive and your first project is free for the first 3 months. After that pay only $29.95 per project per month with no limits on size of project or number of people using the software. Collaborate with your team and with a single click distribute, log and much more any Submittals, Changes, RFIs, Project Files, Transmittals and much more. Use RForm Contract Administration Software to digitally organize your project. Easy to Learn & Use, Collaborate, & be more Productive.
Floorplanner is the easiest way to create 2D and 3D floor-plans, simply in your browser. Our Basic account is free and is fully functional with access to over 150.000 3D models to decorate your plans with. over 25 million people already have an account on floorplanner. join now and start planning! Floorplanner is the easiest way to create 2D and 3D floor-plans, simply in your browser. over 25 million people already have an account
On-premise floor plan and home design mobile application that enables home builders to manage furniture rearrangement, creation of floor plans and 3D home visualizations using various drawing tools. Mobile-based floor planning application that enables real estate agents and floor planners to visualize home design projects in 3D.
Designed for building and construction industries, the home designing platform enables architects to create residential plans & more. Designed for building and construction industries, the home designing platform enables architects to create residential plans & more.
Arcon Evo is the ideal solution for all building design needs. Create detailed, accurate floor plans, elevations, cross sections and more. With comprehensive 2D detailing tools, easily create planning drawings, working drawings and building control drawings. Using automatic 2D to 3D interface in Arcon Evo architectural drawing software, quickly demonstrate your designs in a fully interactive 3D model complete with finishes, decoration, furniture and lighting. 3D architectural design software specially developed for architects, developers and building professionals.
Interior design application that helps designers and architects draw house plans and arrange furniture. Features: Draw walls and rooms on one or more levels - Drag and drop doors, windows and furniture from a catalog onto the plan - Update colors, texture, size and orientation of furniture and rooms - View all changes simultaneously in the 3D view - Create photorealistic images and videos with various light sources - Import additional 3D models and export the plan at various formats Interior design system that helps designers and architects draw house plans and arrange furniture.
Next generation CAD solution with an optimized platform mounted on a high-speed robust engine. Mastering CADMATE can be done in minutes with most commands, tools, toolbars, menus, palettes, etc. being the same or similar to users. Utilizing negligible system resources, CADMATE is fast in opening, editing and saving several drawings simultaneously. Fast, strong and robust with the latest CAD tools, features and functionalities. 100% compatible with main stream CAD platforms. Next generation CAD solution with an optimized platform mounted on a high-speed robust engine. Comes at a fraction of the cost.
Cedreo is a 3D home design software for home builders. It allows you to create conceptual designs in just 2 hours including 2D and 3D floor plans and interior and exterior realistic 3D renderings. With Cedreo, you streamline your sales process, reduce the cost of the pre-sale phase and improve your client's buying experience. You can easily and quickly handle the design in-house to stay ahead of your competitors and save external design costs. The only 3D home design software to create conceptual designs in just 2 hours.
BricsCAD, the all-in-one CAD design solution in .dwg that answers all your needs; 2D drafting, 3D modeling, mechanical design, and BIM. The BricsCAD family of products brings an innovative, cost-effective and familiar multi-platform CAD solution to Windows, macOS, and Linux. BricsCAD is available as a permanent/perpetual license, subscription, for networked or stand-alone computers. BricsCAD, the all-in-one CAD design solution in .dwg that answers all your needs; 2D drafting, 3D modeling, mechanical design, and BIM.
Gather helps Interior Design teams specify, communicate, and manage complex residential and commercial projects in the cloud. Our intuitive but powerful platform helps thousands of design teams like yours build shared digital resource libraries in the cloud, and manage projects from any location. - Source materials online 400% faster - Track details and dates - Produce thorough and beautiful FF&E documents - Manage materials and assets across locations - Chat and discuss everything Gather helps Interior Design teams specify, communicate, and manage complex residential and commercial projects in the cloud.
Drawboard Projects (voorheen Bullclip) is een realtime PDF-markup-platform, verfijnd door architecten en ingenieurs. Iedereen binnen of buiten je team kan problemen direct op het PDF-canvas markeren, bespreken en volgen. Met lagenbeheer, krachtige PDF-vectorweergave en versiebeheer kunnen projectteamleden hun werk in een oogwenk markeren en delen. Bullclip is beschikbaar op Windows 10, in je webbrowser en iOS. De realtime collaboratieve werkruimte voor tekenen en documentcontrole van jouw team.
You're looking for software because things aren't going as well as you want with your projects. You've come to the right place! Program Leader is for project and program managers in engineering and construction. Program Leader organizes issues uniquely that gives you & your team confidence in choosing which to address when. No more managing by the last phone call. No more issues falling into the cracks. No more clients reneging on decisions. My clients were thrilled when I used it. Believe again that you can master your projects! Metric, cost, Gantt, & resource utilization reports built in. Emails notifications.
Web-based architecture solution that helps businesses with creating professional architectural documentation. Web-based architecture solution that helps businesses with creating professional architectural documentation.
Redbracket HUB is specifically made for Architects and Engineers. Software is based on PLM technology. HUB provides in-depth functionality and features. Redbracket HUB is a robust and scalable platform, ideal for any size of organization anywhere in the world. It is basic and simple to understand. The advantage is that it is designed and evolved by architects for architects and hence the problems are understood and solved in a practical and efficient manner. A digital workplace for architects & designers to manage drawings, tasks, timesheet, site visits, teams, and projects.
CMS IntelliCAD offers a full suite of 2D & 3D compatible CAD tools! It is suitable for engineers, architects and consultants, or anyone needing to review CAD drawings. It is designed to give you an unrivaled compatibility and a true professional CAD Software option. It provides a advanced programming toolkit for LISP, VBA .Net and IRX development. CMS IntelliCAD also offers DWG native support and also BIM support, extended interoperability with, but not only, DGN, .STEP, .IGES and .PDF files. Full 2D & 3D CAD software and programming toolkit, designed to help businesses with drawings, interoperability, image rendering & more
Professional-level A/E/C CAD program for architectural design, rendering, animation, and document creation. Professional-level A/E/C CAD program for architectural design, rendering, animation, and document creation.
Simple software program used to quickly create floor plans for home and office layouts with precise measurements. Simple software program used to quickly create floor plans for home and office layouts with precise measurements.
A web-based 3D space planning system that allows companies to design homes and share project ideas. A web-based 3D space planning system that allows companies to design homes and share project ideas.
Live Home 3D is interieur- en huisontwerpsoftware voor zowel Mac als Windows. Teken CAD-achtige 2D-plannen en surf vervolgens in een 3D-omgeving om de ervaring van het interieur te beleven. Voeg automatisch een van de meegeleverde daktypes toe met de dakassistentfunctie. Plaats en rangschik meubels, huishoudelijke apparaten en andere voorwerpen in zowel 2D- als 3D-modus. Maak interieurfilms, creëer plattegronden en interieurfoto's en exporteer naar 360-gradenpanorama's. En maak zelfs stereo 3D-video, 360-gradenvideo en stereo 3D 360-gradenvideo. Software voor huisontwerp voor Mac en Windows met een diverse plattegrond en 3D-bewerkingstools om de kloof tussen ideeën en visualisatie te overbruggen.
Scan a floor plan in 5 minutes with an easy-to-use mobile app and receive your floor plan. Scan a floor plan in 5 minutes with an easy-to-use mobile app and receive your floor plan.
Cadsoft is an award winning developer of Building Information Modeling (BIM) solutions for: Builders & Remodelers Architectural Designers LBM Dealers & Suppliers Developed for the residential & light commercial sectors, our programs are true BIM solutions that take you from concept to construction in one, seamless environment. Its easy to create a digital 3D model, and derive automatic elevations, sections, details, Bill of Materials and export out in other file formats One simple model to design, estimate and manage home building construction. Virtual reality mode is available.
Edificius is the simple and complete BIM technology, easy to use and learn. Address the various architectural design aspects, present your projects with great visual impact, and remain continuously up to date with the latest technologies and solution. Develop the project with a single software from concept to construction documentation. Take full control of time and cost of your project and take advantage of the powerful ACCA software integration features. Edificius is the BIM software for improved architectural design: simple, innovative, convenient
We make Synergy - business and project management software for architecture, engineering and construction design people (AEC). Our goal is to give AEC people #moretimefordesign. Synergy is like a wingman to your business - someone who's got your back in the business of designing the built environment. It's pure cloud software that works on any web-enabled device. All you need is an internet connection, web browser and your smartphone, tablet, laptop or desktop computer. Synergy is business and project management software for architects, engineers and construction design people (AEC). #moretimefordesign
It is to make it the only software (other than CAD) that a small or medium sized architects Web and mobile-based solution that helps businesses capture on-site images, email inspection reports, manage documents, and more.
Photorealistic 3D rendering & floor plan creation tool that enables interior designers & home decorators to custom edit layouts of furniture, walls and more using tools that include snapshot features and user-focused interface. Photorealistic 3D rendering & home designing tool that enables interior designers to custom edit layouts of floors, furniture and more.
Compliance solution designed to keep all codes in a unified platform to provide research and project based coordination. Compliance solution designed to keep all codes in a unified platform to provide research and project based coordination.
One of the most Powerful Architecture and Interior Design Software For Specification Schedules. Fohlio is your one-stop shop for all of your design and specifications needs. It's a web app that helps streamline your day-to-day processes and helps to make them more efficient. It's the fastest way to create and share mood board, FF&E Schedules, Architecture Specifications and much more. One stop shop for all of your design and specifications needs that makes processes more efficient.
Offers critical Drawing Cleanup features and advanced 2D to 3D routines that streamline the estimating process. Offers critical Drawing Cleanup features and advanced 2D to 3D routines that streamline the estimating process.
Engine Yard is your Platform as a Service service provider for your Ruby, PHP and Node.js application hosting. With Engine Yard, youre never alone and neither are your customers. Be as hands on or hands off with AWS as you want and know we have your back. Were an extension of your team, offering application, database support, architecture recommendations, AWS management, White-Glove Customer Support with 24/7 coverage. Platform-as-a-Service for a range of Rails applications, from smaller-scale web applications, to production applications.
Comprehensive design software for architects, engineers and consultants. Create production drawings, edit imported designs, manage sheets, details, layouts and project resources, generate documentation, present the drawings and publish the project. Major features: extensive drawing and editing tools; annotation and documentation; DXF/DWG 2019 support; design tools such as walls, doors, windows & columns; layers and specialized sheets; layouts, viewports & titleblocks; project views; types. Full-featured CAD software for architects, engineers and consultants to create precise drawings, projects, layouts and illustrations.
Specification management tool that automates creation of project manuals through linking, syncing and integrating. Specification management tool that automates creation of project manuals through linking, syncing and integrating.
Architect 3D is a Home Design application that allows you to design, equip and decorate your home and garden in 3D. Design your creative project step by step and room by room, from the basement to the loft space. Draw up plans of your house, equip your interior and exterior areas and add your own personal touch to your living space. A virtual tour and extremely realistic 3D allow you to review the results. Architect 3D Ultimate 2017 brings you all the professional tools you need to design your h Architect 3D Ultimate 2017 - The ultimate solution to help you design your dream project!
Master specification system featuring: MASTERSPEC Libraries and Specialized Products. Master specification system featuring: MASTERSPEC Libraries and Specialized Products.
Layout-iQ is a design software for creating more productive facility layouts. Layout-iQ is widely used in healthcare, manufacturing, and warehousing. In healthcare architects use the software to create more efficient hospital designs. In manufacturing, the software is used to design more efficient factories and warehouses. Layout-iQ is used by universities and colleges to teach students the principles of layout planning in curriculums for Industrial Engineering and Architecture. Design solution for creating facility layouts used in healthcare, manufacturing, and warehousing.
Control construction process based on a 3D-model using software that offers estimation, planning, purchasing, and cost control. Control construction process based on a 3D-model using software that offers estimation, planning, purchasing, and cost control.
Draft It Version 4 is faster and more powerful than previous versions whilst retaining its acclaimed ease of use. It is a 2D CAD software for suitable for all users, in the office or at home. * Powerful drawing tools * Dynamic editing functions with visual handles and snaps * Support of various Metric and Imperial Units * Standard Metric, Imperial and Custom Sheet Sizes * Linear, Angular, Radial, Diameter and Arrow Dimension tools * Comprehensive Help system including tutorial exercises. Powerful, easy to use 2D CAD Software package that is free to use. Create, save and print your work with our unlimited free version.
TiSoft ElectricalDesign helps you design any building's electrical installation, make all the necessary calculations ensuring code compliance, and produce a variety of drawings, floorplans, schematics and reports. It will also provide a wealth of information that will assist you in making design decisions early on, avoid oversizing materials and equipment and visualize the installation prior to construction. ElectricalDesign helps you design any building's electrical installation, make calculations & produce floorplans, schematics & reports.
BSD SpecLink is a master guide specification writing, management, and production system with built-in intelligence designed to help you dramatically speed up editing tasks and reduce specification production time while minimizing errors and omissions. Combined with the industry's most comprehensive and up-to-date master database, SpecLink enables you to accelerate your specification development with unsurpassed accuracy and integrity. The most advanced master guide specification system available.
Urban planning, architecture, and design software with 3D visualization capabilities to help manage projects and plan implementations. Urban planning, architecture, and design software with 3D visualization capabilities to help manage projects and plan implementations.
Cost Gem is Online Practice Management Software. Specifically tailored for Architects, Engineers, Planners, Designers & other Construction Consultants. Simple but powerful with features including Timesheets, Project Management, File Management, Employee Work Schedule, Sub-Consultant Invoice Approval, Leave Applications, Project Variations, Payroll Reporting, Revenue Forecasting, Numerous Project Reports, Time Invoicing, Percent Invoicing & more! Mobile, Tablet & Desktop Friendly. Simple but powerful tool for Architects & Engineers to manage their Practice - Timesheets, Projects, Stages & Invoicing.
Bizprac is fully integrated. It was created to take care of the critical core of your construction business and run it with ease. Estimating, Accounting, Ordering, Retentions, Job Costing, Payroll, Dashboard, Equipment tracking, drill down reporting and so much more there isn't room to list it all here! 25 years continuous development and redesign, Bizprac is built to make your complex tasks simple and transparent. You can track costs and overruns in REAL time at any stage of the project. Fully integrated, Estimating, Job Costing, Accounting, & Payroll software specifically designed for the construction industry
A software system that helps electrical installation businesses create and document electrical plans, calculate materials and prices. A software system that helps electrical installation businesses create and document electrical plans, calculate materials and prices.
PlanningWiz is an online floor plan design service that allows anyone to create a professional looking floor plan online. PlanningWiz is intuitive and easy to use; no previous experience with floor planning is required in order to create a 3D professional-looking floor plan. Mouse clicks and drag feature are the base elements to draw, design and decorate a floor plan. A 3d floor and space planning app that helps to plan and preview any space changes a designer or an architect may make.
An architectural BIM software, including great features for interior design at competitive pricing. An architectural BIM software, including great features for interior design at competitive pricing.
The world's most powerful nesting software for every fabrication machine. Solutions for cutting. pumching, and routine for laser, plasma, oxyfule, waterjet, press brake, router, punch, knife and tube. On-premise platform that helps businesses with inventory management, quotes/estimates, job tracking, NC simulation and more.
Project management software that helps professional services firms with job costing, resource planning and billing. Project management software that helps professional services firms with job costing, resource planning and billing.
SiteSupervisor offers the benefits of the big players, but it's the ONLY solution built from the ground-up to be affordable to all. SiteSupervisor helps everyone in our industry work more effectively - architects, consultants, contractors, subcontractors and more. With powerful features created from hands-on experience, SiteSupervisor not only helps you deliver your current project better. It also grows your business network for future success. Collaboration across Construction. Solved. SiteSupervisor delivers value to every architect, consultant, contractor & subcontractor. Collaboration across Construction. Solved.
Bekijk profiel
ARRIS CAD (basic architectural drafting and design tools) plus five highly focused architectural plug-ins. ARRIS CAD (basic architectural drafting and design tools) plus five highly focused architectural plug-ins.
(0 reviews)
Bekijk profiel
A CAD drafting tool for educators, designers, architects, and engineers. A CAD drafting tool for educators, designers, architects, and engineers.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Architectural CAD for 3D modeling and rendering. Supports QuickDraw 3D for walkthroughs in real time and plug-in renderers. Architectural CAD for 3D modeling and rendering. Supports QuickDraw 3D for walkthroughs in real time and plug-in renderers.
(0 reviews)
Bekijk profiel
IDS offers three state-of-the-art software modules for the design, analysis, and construction of superior bridge engineering: Bridge Designer TM (link) Bridge Designer provides a time simulation of 2D and 3D construction stages for concrete pre/post-tensioned structures in an elegant, wizard-driven user interface. 3D Bridge Modeler GEOM3DTM (link) GEOM3D is a three-dimensional bridge modeler that creates accurate three-dimensional models for precast segmental bridges. MC3D Geomet Software providing a time simulation of construction stages for concrete pre/post-tensioned structures.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Fully integrated, office and project management software specifically for architects and engineers. Fully integrated, office and project management software specifically for architects and engineers.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Document management tool that enables sending transmittals through CAD modules and markup drawings. Document management tool that enables sending transmittals through CAD modules and markup drawings.
(0 reviews)
Bekijk profiel
A unique, cost-effective solution for bringing legacy paper drawings into a modern AutoCAD environment. A unique, cost-effective solution for bringing legacy paper drawings into a modern AutoCAD environment.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Produce professional drawings with this easy to use low cost cad program. Produce professional drawings with this easy to use low cost cad program.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Architectural design solution that helps create 2D & 3D designs, visualizations, blueprints, material lists, floor & roof plans & more Architectural design solution that helps create 2D & 3D designs, visualizations, blueprints, material lists, floor & roof plans & more
(0 reviews)
Bekijk profiel
Web-based project, time and document management. Targeted to Land surveying, Engineering and Architectural companies. Web-based project, time and document management. Targeted to Land surveying, Engineering and Architectural companies.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Design Tools is available in network and stand-alone versions, and is highly customizable through its open scripting language. Design Tools is available in network and stand-alone versions, and is highly customizable through its open scripting language.
(0 reviews)
Bekijk profiel
VisualAnalysis is a powerful, easy to use, frame and FEA tool for structural engineers and related professionals. Designed to stay out of the way and let you get your job done quickly: model, load, analyze, design, report and succeed! A powerful, easy to use, frame and finite-element analysis tool with design interface available.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Woodworking software that creates a complete cut list which includes individual lists for stiles/rails/panels sorted from large -small. Produces invoices price methods include per square foot costing and per door costing with up charges, etc. Easy to use software that produces parts list for virtually any type of raised panel or solid unit. Woodworking software that creates a complete cut list which includes individual lists for stiles/rails/panels sorted from large -small.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Building information modeling tool that provides construction documentation through from concept to construction. Building information modeling tool that provides construction documentation through from concept to construction.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Integrate the plan, profile & cross sections design into a 3D model of road in conjunction with the surrounding terrain. Integrate the plan, profile & cross sections design into a 3D model of road in conjunction with the surrounding terrain.
Bekijk profiel
Design building structures before they are built, creating walls, installing cabinets and placing furniture to test different designs Design building structures before they are built, creating walls, installing cabinets and placing furniture to test different designs
(0 reviews)
Bekijk profiel
Layout, design, and structural analysis that combines layout/drafting, single member design, reporting, and an real time 3D experience Layout, design, and structural analysis that combines layout/drafting, single member design, reporting, and an real time 3D experience
(0 reviews)
Bekijk profiel
Lease, market and manage smarter. Real Access features a powerful set of tools including dynamic stacking diagrams, detailed floor plans, and accounting system integration. View tenant data, lease expirations and floor plans from any mobile or desktop device with an internet connection. View tenant data, lease expirations and floor plans from any mobile or desktop device with an internet connection.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Our Hardy Frame line is the only complete line of lateral force resisting products that meet all needs of the light-frame wood construction industry; from single family homes to multi-story, multifamily complexes. MiTek® Hardy Frame® is the innovator in the field of lateral-load solutions. Now, with our full load spectrum, anyone designing or constructing light-frame, multistory structures can confidently specify MiTek¿s code-compliant solutions. MiTek® Hardy Frame® is the only complete line of lateral force resisting products that meet all needs of light-frame wood construction.
(0 reviews)
Bekijk profiel
PloView is viewer for viewing drawing of HPGL,PDF,DXF,DWG,GERBER,IGES,TIFF,JPEG file. Color and width change, black and white/color change, background color change, pen ON/OFF. Merge ON/OFF. Rotation, mirror, grid displaying. Thumbnail displaying. Measurement function. Connected line search. Multi-page. Output:PDF,HP-GL/2,EMF,TIFF,DXF,DWG,JPEG,Bitmap,IGES,Printer,Plotter. It has about the same powerful input and edit function as 2D-CAD. PloView is viewer for viewing drawing of HPGL/Vector/image files.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Data management solution that helps businesses of all sizes design, execute & monitor processes using data collection & validation. Data management solution that helps businesses of all sizes design, execute & monitor processes using data collection & validation.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Allows architecture, engineering, construction, and utilities teams to collaborate online, markup drawings, manage redlines & markups. Allows architecture, engineering, construction, and utilities teams to collaborate online, markup drawings, manage redlines & markups.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Modelling, load and structural analysis, technical drawing, & cost estimation features all in the same software. Modelling, load and structural analysis, technical drawing, & cost estimation features all in the same software.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Jibestream is an indoor mapping platform that supports multiple use cases, such as wayfinding, asset tracking, BI, security, building energy efficiency, geofencing, proximity messaging and more. Deployed through native SDKs (Web, iOS, Android), developers can create tailored map-enabled web and mobile applications using the company's SDKs and APIs. Maps are broken down into layers and objects that can be associated with any 3rd party data source enabling use cases from a single database. Jibestream's indoor mapping platform gives developers the tools to create tailored map-enabled web and mobile applications.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Cloud-based software with an intuitive interface to plan, design and decorate apartments, houses, offices and more. Cloud-based software with an intuitive interface to plan, design and decorate apartments, houses, offices and more.
(0 reviews)
Bekijk profiel
Linkd is project management software for the AEC industry. Made by AEC industry experts, Linkd is equipped with cloud technology that is accessible from anywhere at any time. This allows for simultaneous project updates and constant communication in one place. On top of this, Linkds platform uses cutting edge AI and AR technology that allows Linkd to gather results for you. Linkd enables projects to be run more efficiently while staying in budget and keeping everyone in constant contact. Linkd is Project Management Software for the Construction Industry. Save time, money and grow your business with Linkd!
(0 reviews)
Bekijk profiel
CARAT helps to design quickly and intuitively every interior within many features such as operational and administration processes. CARAT helps to design quickly and intuitively every interior within many features such as operational and administration processes.

Kopersgids voor Software voor architecten

Wat zijn architectuur programma's?

Architectuur programma's zijn programma's voor projectbeheer en CAD (Computer-Aided Design, computerondersteund ontwerp) die aannemers, ingenieurs en architecten in staat stellen om digitaal hoogwaardige architectuurontwerpen te maken en te verfijnen en hun projecten en werkvoorstellen te beheren. Architectuur programma's worden ook wel constructieontwerpsoftware en architectuurtekensoftware genoemd.

De voordelen van architectuur programma's

Architectuur programma's digitaliseren de workflows van de architect en helpen om ontwerpen en bouwplannen op een georganiseerde manier te beheren. De belangrijkste voordelen van architectuur programma's zijn:

 • Georganiseerde ontwerpbewaarplaats: de tijd dat architecten met papieren bouwontwerpen moesten werken is al lang voorbij. Een architectuur programma stelt architecten niet alleen in staat om hun ontwerpen elektronisch te creëren en te bewerken, maar ook om ze te organiseren. Ontwerpen kunnen moeiteloos worden doorzocht met behulp van filters voor datum, project/klantnaam, projecttype, naam van de ontwerper enz.
 • Betere visualisering: ontwerpen die zijn gebouwd met behulp van een architectuur programma bieden meer duidelijkheid in de bouwtekeningen en plattegronden dan papieren tekeningen of 2D-modellen, waardoor opdrachtgevers het gehele ontwerp beter kunnen visualiseren voordat de bouw begint.
 • Eenvoudige ontwerpherzieningen: digitale ontwerpen stellen ontwerpers in staat om hun ontwerp een onbeperkt aantal keren moeiteloos te veranderen en te herzien zonder dat ze een nieuw ontwerp vanaf nul hoeven te maken. Architecten kunnen ook ontwerpen uit eerdere projecten opnieuw gebruiken.

Algemene functies van architectuur programma's

 • 2D-tekening: het ontwerpen en bekijken van objecten in een tweedimensionale ruimte.
 • Ontwerpen: het ontwerpen van digitale architectonische ontwerpen voor het visualiseren, communiceren en plannen van de toekomstige bouw.
 • Documentbeheer: het creëren en beheren van een centrale, doorzoekbare opslagplaats om alle soorten documenten te verzamelen, op te slaan en te delen.
 • Presentatietools: het delen en presenteren van architectonische ontwerpen aan opdrachtgevers.
 • 3D-ontwerp: het leveren van een driedimensionale weergave van een oppervlak of object.

Overwegingen bij de aankoop van een architectuur programma

 • Functievereisten: een architectuur programma biedt niet alleen elementaire ontwerpkenmerken, zoals 2D- en 3D-ontwerpen, maar kan ook geavanceerde tools bevatten, zoals 3D mapping of BIM-capaciteiten. Met geavanceerde functies stijgen echter de kosten. Zorg ervoor dat de bedrijfsbehoeften worden geëvalueerd voordat er software wordt gekocht, zodat er niet meer wordt betaald dan wat daadwerkelijk nodig is.
 • Compatibiliteit: sommige architectuur programma's draaien alleen op bepaalde besturingssystemen (bijv. Windows of Mac). Zorg ervoor dat de interne IT-infrastructuur volledig bekend is, zodat bekend is welke producten compatibel zijn met de hardware. Leveranciers kunnen de software zelfs op het systeem van het bedrijf draaien om er zeker van te zijn dat deze compatibel is. Het vragen om een gratis proefversie van de software is ook een goede manier om er zeker van te zijn dat het systeem geschikt is voor de behoeften.
 • Integratie van 3D-printtechnologie: papieren illustraties en 2D- of 3D-modellen zijn niet altijd de meest effectieve manier om de kleinste details van een ingewikkeld project aan de klant te presenteren. Dankzij 3D-printing zijn architecten nu in staat om fysieke modellen van hun ontwerpen te printen. Een 3D-gedrukt model biedt een snellere manier om kant-en-klare modellen te creëren zodra de digitale ontwerpen zijn goedgekeurd en definitief zijn gemaakt door de klant.
 • Vervanging van fysieke prototypes door virtual reality: van papieren bouwplannen tot het tonen van fysieke prototypes van een gebouw, architecten zijn altijd op zoek naar meer innovatieve manieren om hun ontwerpen aan hun eindklanten te presenteren. Virtual reality kan de behoefte aan fysieke prototypes vervangen, omdat het de klanten een meer interactieve rondleiding door het pand biedt. Klanten kunnen de ontwerpen beter begrijpen en een idee krijgen van de uiteindelijke site terwijl ze een virtuele tour maken.